Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie hledá muže, který vyhrožoval mladým lidem s nožem a obuškem

Policisté pátrají po muži, který způsobil v sobotu 7. října v podvečer nemalý rozruch u bývalého obchodního centra Luna na Kunratické. Navíc svým chováním ohrožoval a vydíral skupinu mladých lidí. Policisté také hledají svědky události.

Sobotní podvečer u Luny skupině mladých lidí poněkud pokazila parta tří, o něco starších mladíků.   Krátce před půl osmou večer je čekal cholerický výstup asi třiadvacetiletého jedince. V přítomnosti svých dvou kolegů, kteří se však aktivně neúčastnili, představilo individuum estrádu s teleskopickým obuškem. Mladému osazenstvu nákladové rampy obchodního centra Luna muž předvedl skličující ekvilibristiku v podobě máchání obuškem. Doprovázejíce svá rozmáchlá gesta jakýmsi hrdelním rykem vyhrožoval celé skupince zkoprnělých a nic netušících osob likvidací. Aby dodal na váze svým výhružkám, mlátil obuškem do víka popelnice. Vzápětí se rozhodl dodat svému výhružnému chování vyšší stupeň dramatičnosti. Zalovil tedy ve svém batůžku a po chvíli již třímal v rukách nástroje dva. K obušku v jedné, přibyl v druhé ruce nůž.

Chvilka agresorova hledání v útrobách batohu naštěstí umožnila několika mladým lidem z rampy utéci. Nepodařilo se to však všem, do té doby nerušeně diskutující skupince dívek a hochů. Sociopat se přiblížil ke zbylému osazenstvu rampy, přičemž dodával svým výhružkám na intenzitě. Nejen svými verbálními projevy, ale také zběsilou gestikulací. Všem tak došlo, že na nákladovou rampu obchoďáku si dělá nárok právě a jen on sám. Jakmile agresor nabyl dojmu, že se všichni s jeho výhružkami seznámili a že všem došlo, že právě ono teritorium, i s popelnicí s prohnutým víkem, je výlučně jeho, hrozeb zanechal,“ popsal další vývoj události policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Jakmile na místo dorazili přivolaní policisté, nákladová rampa i její okolí již zelo prázdnotou. I přesto, že strážci zákona provedli prověrky v bezprostředním okolí, muže se jim nepodařilo najít.

Z tohoto důvodu se obracíme se žádostí o spolupráci na veřejnost. Zejména pak se žádostí o ztotožnění osoby důležitého svědka, který se v blízkosti nákladové rampy v ulici Olbrachtova měl nacházet a celé dění vidět. Právě jeho svědectví by mohlo kriminalistům přispět k odhalení všech důležitých okolností celé události,“ vyzývá policejní mluvčí veřejnost.

Pokud muže poznáváte, ozvěte se policii prostřednictvím bezplatné linky 158, na tel. čísle 974466448 nebo svá svědectví předejte na kteroukoli součást obvodních oddělení Policie ČR.

V uvedeném případu již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vydírání, za který pachateli, v případě odsouzení, může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí do dvou do osmi let.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pátrání, vydírání, Policie ČR, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá muže, který vyhrožoval mladým lidem s nožem a obuškem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.