Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vandalové v Liberci během noci poničili desítky aut. Policie hledá svědky

Policie pátrá po vandalech, kteří v noci na sobotu 7. října poničili více než tři desítky aut zaparkovaných ve Vrchlického ulici a v ulici Borový Vrch. Pachatelům hrozí až jeden rok vězení, škoda je za více než milion korun.

„Pachatel nebo skupinka pachatelů při svém jednání poškodila karoserie zaparkovaných vozidel různých typů vrypy, a to na téměř všech karosářských dílech. Od krytů motorů, dveří až po nárazníky. Celková bilance je alarmující, 34 vozidel,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Vysoká je i výše škody, která dosáhla na 975 tisíc korun. „Ta se však zřejmě ještě bude měnit, neboť si vyšetřující policisté v obou případech vyžádali konkrétní vyčíslení od majitelů vozů, kteří se k předběžné škodě při oznámení nebyli schopni z různých důvodů vyjádřit,“ dodal mluvčí.

Policie se obrací na případné svědky vandalství. „Kdokoli má informace o pachateli nebo pachatelích poškození vozidel v blízkosti ulic Vrchlického a Borový Vrch v Liberci, obraťte se s těmito poznatky na linku 158, na tel. číslo 974 467 100 nebo se dostavte přímo na služebnu Obvodního oddělení policie Liberec – centrum,“ doplnil Robovský.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který pachateli, v případě dopadení a následného odsouzení, může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vandal, liberec, poničená auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalové v Liberci během noci poničili desítky aut. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.