Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie žádá veřejnost o spolupráci při pátrání po totožnosti muže, který kradl a vyhrožoval nožem

Policie se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže, který měl 9. října způsobit krádež v liberecké prodejně. Kromě toho také vyhrožoval ochrance nožem.

„V pondělí 9. října krátce před 16. hodinou vstoupil do prodejny Billa v OC Plaza dosud neznámý muž, kterého zaznamenaly průmyslové kamery při krádeži vystaveného zboží,“ sdělil Vojtěch Robovský z oddělení tisku a prevence.

Následující den kolem 18. hodiny vstoupil stejný muž opět do této prodejny, aby si s ostrahou, která ho konfrontovala o den dříve, vše vyjasnil. Muž zamířil přímo do prostoru ostrahy. Tam jí začal vyhrožovat a celý útok vyvrcholil až pohrůžkou nožem.

„Průmyslové kamery v uvedené době zaznamenaly pohyb muže ve věku kolem 40 let, krátce střižených tmavých vlasů s výraznými kouty, střední postavy, oblečeného do černé prošívané vesty. Na zádech měl černý batoh,“ dodává Robovský.

Policii se dosud muže nepodařilo vypátrat. Obrací se proto na veřejnost s žádostí o ztotožnění. „Veškeré informace k muži na fotografii předejte policistům prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158, na tel. číslo 974 466 448 nebo na kteroukoli součást obvodních oddělení PČR,“ doplňuje Robovský.

Zároveň policie žádá, aby se jim přihlásila žena, kterou zaznamenaly kamery v mužově blízkosti. Mohla by totiž svým svědectvím dopomoci k objasnění důležitých okolností celého případu.

„V případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vydírání, za který pachateli, v případě dopadení a následného odsouzení, může hrozit trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ dodává Robovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Krádež, policie, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opět po dvaceti dnech? Který zákon, paragraf, pravidlo říká: JSME IDIOTI? Zlatá FKÚ :-D

Středa, 1. listopadu 2023, 11:07Odpovědět

Policie žádá veřejnost o spolupráci při pátrání po totožnosti muže, který kradl a vyhrožoval nožem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.