Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nemocný muž odešel z centra v Minkovicích. Je v pořádku

Liberecká policie vyhlásila pátrání po šestasedmdesátiletém muži, který ve čtvrtek odešel z Alzheimer centra v libereckých Minkovicích a už se nevrátil. Muž trpí Parkinsonovou nemocí. Pravděpodobně se pohybuje v Liberci, policie tak prosí o pomoc veřejnost.

Z centra odešel muž ve čtvrtek v půl šesté večer. Naposledy byl spatřen svědky v autobusu MHD číslo 20, ze kterého měl kolem 19. hodiny vystoupit v Liberci ve Fügnerově ulici. „Je tedy pravděpodobné, že se pohybuje po Liberci, nebo v jeho okolí,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Kvůli své diagnóze, pro kterou byl umístěn do centra péče, se špatně orientuje v prostoru a čase. „Chodí shrbený a pohybuje se pomalou, šouravou chůzí,“ dodala.

Při odchodu z Alzheimer centra měl na sobě černé kalhoty, šedý svetr a na nohou šedé kroksy. Senior je vysoký asi 172 centimetrů, štíhlé postavy. Má modré oči a krátké, bílé vlasy s čelní pleší. „Pokud jste ho viděli nebo ho potkáte, volejte prosím okamžitě naši bezplatnou tísňovou linku 158,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš a Policie ČR

Štítky policie, pátrání, liberec, parkinson

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocný muž odešel z centra v Minkovicích. Je v pořádku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.