Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Městští strážníci zadrželi zloděje, kteří vnikli do domu v Jablonci nad Nisou

Dva zloději ve věku 34 a 41 let byli zadrženi městskými strážníky poté, co se vloupali do domu v Jablonci nad Nisou. Zloději ukradli různé věci v celkové hodnotě 15 600 korun. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

„V uplynulých dnech policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili dvěma mužům ve věku 34 a 41 let podezření ze spáchání trestného činu krádež ve stádiu pokusu a trestného činu porušování domovní svobody, kterých se dopustili ve spolupachatelství tento týden v úterý ráno v Jablonci nad Nisou v ulici Revoluční,“ sdělila tisková mluvčí policie Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Ve stejný den pět minut po šesté hodině přijali městští strážníci v Jablonci nad Nisou na linku 156 oznámení o vloupání. To přišlo od muže, který sám ve vlastním domě zpozoroval neznámé osoby na půdě.

„Dvě hlídky strážníků byly na místě činu za dvě minuty a skutečně v uvedeném domě na půdě zadržely dva podezřelé s dvěma batohy, které byly plné věcí připravených k odcizení. Strážníci samozřejmě ihned na místo také přivolali policisty, kteří místo činu zajistili a vše zdokumentovali. Podezřelí byli umístěni do policejní cely,“ dodala Sochorová

Vyšetřování ukázalo, že zloději vnikli násilím do garáže a odtud měli volný přístup do celého domu. Domem prošli až na půdu, kde si k odcizení připravili různé věci v hodnotě 15 600 korun, včetně obráběcích nástrojů, odznaků a skleněných ozdob, které měli v úmyslu zpeněžit.

Oba podezřelí čelí možnému trestu odnětí svobody až na tři roky, pokud budou shledáni vinnými. Po provedení úkonů byli propuštěni na svobodu, ale jejich budoucnost teď závisí na výsledcích trestního řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Jablonec nad Nisou, policie, vloupání, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městští strážníci zadrželi zloděje, kteří vnikli do domu v Jablonci nad Nisou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.