Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hořící popelnice hasila v noční košili. Policisté nyní dopadli žháře, sám volal tísňovou linku

Policie dopadla muže, kterého podezřívá ze zapálení několika kontejnerů na odpad v září v České Lípě. Šestadvacetiletý muž sice odmítl vypovídat, podle policie ho ale usvědčují kamerové záznamy a další důkazy. Hrozí mu až dva roky vězení.

Podezřelý zapálil kontejnery v pěti ulicích. „Plameny zničily celkem šest kontejnerů, které bylo třeba nahradit novými. Způsobenou škodu vyčíslil jejich majitel částkou 174 360 korun,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Větším škodám na Špičáku pak zabránila šestašedesátiletá žena, která se vydala hasit na vlastní pět ještě před příjezdem hasičů. „Zahlédla ze svého přízemního balkonu první plameny požáru kontejneru na papír a zalarmovala Hasičský záchranný sbor, který byl na místě do několika málo minut. Před příjezdem hasičů se ještě sama snažila oheň utlumit a vyběhla ven k požáru v noční košili s kbelíkem s vodou,“ popsala mluvčí.

Zadržený muž sice odmítl vypovídat, policii ale při hledání pachatele pomohly kamerové záznamy. „Kamerové záznamy o jeho pohybu nočním městem i další nesporné důkazy nám ale k zahájení jeho trestního stíhání naprosto postačily. Není jistě bez zajímavosti, že nám jeden z požárů, který sám založil, oznámil na tísňovou linku 158,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, žhář, popelnice, kontejnery, česká lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořící popelnice hasila v noční košili. Policisté nyní dopadli žháře, sám volal tísňovou linku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.