Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zlodějům se zachtělo vánočního stromku. Dojeli si pro něj kočárkem

Stromeček neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Dobře to ví i čtyřiačtyřicetiletý muž z Českolipska, který se ale rozhodl, že za něj nebude platit.

Před Kauflandem v České Lípě si vyhlédl dva a půl metru vysoký smrk a před půlnocí se ho chtěl zmocnit. „Stromek v hodnotě 559 korun se snažil přetáhnout přes oplocení,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Jenže se ukázalo, že na to lapka sám nestačí. Proto si na pomoc přibral kamaráda. Jeden strom tahal za špičku, druhý ho vyzdvihoval přes oka plotu. „To ale netušili, že je přitom sleduje obsluha městského kamerového systému, která o půlnočních zlodějích informovala operační středisko městské policie,“ komentovala Baláková.

Zloději ještě stihli stromek naložit do kočárku a odjet k lávce, kde je odchytli strážníci. Výtečníci pochopili, že asi nemá cenu zapírat, a k činu se přiznali. Na obvodním oddělení policie se záhy ukázalo, šlo o recidivisty, kteří bránu věznice opustili letos v červenci. „Za krádež vánočního stromku jim hrozí až tři roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krádež, strom, vánoce

Zlodějům se zachtělo vánočního stromku. Dojeli si pro něj kočárkem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.