Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvě stovky událostí. Hasiči v Libereckém kraji na Štědrý den odstraňovali spadané stromy a větve

Hasiči v Libereckém kraji na Štědrý den řešili na dvě stovky událostí. Loni jich měli ve stejnou dobu 13. Ve většině případů, tedy asi 130krát, hasiči odstraňovali spadané stromy a větve, a to hlavně z komunikací, aby zabezpečili jejich průjezdnost. Dále hasiči v kraji devětkrát odčerpávali vodu z objektů, pětkrát dělali protipovodňová opatření, a to zejména na Českolipsku.

Výjezdů k popadaným stromům a větvím evidovalo Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje nejvíce na Českolipsku.

Během Štědrého dne profesionální hasiči ze stanice Tanvald vyjeli k jednomu nahlášenému požáru dřevěného sloupu elektrického vedení. K likvidaci požáru nasadili jeden vysokotlaký proud, událost se obešla beze škody.

V Libereckém kraji se stalo 21 dopravních nehod, nikdo při nich nebyl těžce zraněn, vyplývá ze statistiky policie. Krajští hasiči vyjeli k šesti nehodám. V jednom případě v Liberci spadl strom na kapotu osobního automobilu. Hasiči strom rozřezali a odstranili, nikdo nebyl zraněn.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, hasiči, počasí, Liberecký kraj, hzs lk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě stovky událostí. Hasiči v Libereckém kraji na Štědrý den odstraňovali spadané stromy a větve  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.