Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hledanému muži nepomohl k úniku před služebním psem ani skok z okna paneláku

Dokonalý čich a vytrvalost služebního psa Bruna stály za dopadením hledanému muže, který se snažil schovat před muži zákona. Policisté muže hledali v polovině prosince v České Lípě, protože na něj byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.

Pro hledaného si policisté jeli 18. prosince do Zoubkovy ulice, kde měl být bytě jednoho z panelových domů. Ještě před jejich příjezdem ale vyskočil z okna bytu a utekl.

Protože policisté počítali s tím, že by se uprchlík mohl schovávat někde v okolí domu, vyrazili na místo také psovod Michal Byrtus a jeho služební pes Bruno.

Brunovi jeho práci ztěžovaly pachy dalších osob, psů a nárazové zvuky vybuchující zábavné pyrotechniky v okolí. I přesto psovod se psem prověřili prostor za domem i křoviny a lesní porost, který nabízel příležitost pro případný úkryt. Cestou zpět ke služebnímu vozidlu, kde se již mělo hledání za pomoci nasazení psa ukončit, začal Bruno avizovat silným vrčením přítomnost cizí osoby,“ popsala další průběh pátrání krajská mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková. Na výzvu muž vystoupil z křoví a už na pohled odpovídal popisu hledaného, což potvrdila i prověrka totožnosti.

Ten navíc uvedl, že o příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody ví a utíkat před policisty už nebude. Muž byl následně předán policistům z Obvodního oddělení Česká Lípa k dalším úkonům,“ doplnila Jeníčková.

Velkou zásluhu na dopadení muže má zejména služební pes, kterému se jej podařilo v krátké době vypátrat. Bruno je teprve 2,5letý služební pes, který na podzim úspěšně složil zkoušky potřebné pro plné zařazení do služby. Svou pracovitost dokázal už při svém prvním nasazení při tomto pátrání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky hledaný, dopadení, služební pes, Česká Lípa, Liberecký kraj

Hledanému muži nepomohl k úniku před služebním psem ani skok z okna paneláku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.