Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kriminalisté v Libereckém kraji loni vyšetřovali devět vražd, poslední před Vánoci

Kriminalisté v Libereckém kraji loni podle předběžných údajů vyšetřovali devět vražd včetně pokusů. Je to výrazně více než o rok dříve, kdy měli jen dva takové případy. V roce 2021 policisté v kraji vyšetřovali pět případů posuzovaných jako trestný čin vražda, ve dvou případech oběť násilný útok přežila.

Podle policejních statistik se loni do konce listopadu stalo v Libereckém kraji osm vražd. V prosinci násilnou smrtí zemřela v Novém Boru na Českolipsku žena, kterou po hádce zabil její partner. Policisté muže zadrželi. Po ženě zůstaly dvě děti, na jejichž podporu vyhlásil Nadační fond pomoci sbírku.

Lidé organizují sbírku pro děti, které přišly tragicky o maminku

Obrovská vlna solidarity se vzedmula v souvislosti s rodinnou tragédií, která se stala dva dny před Štědrým dnem v Novém Boru. Při hádce rodičů dvou malých dětí měl otec jejich matku zabít. Jeho policie zadržela a děti jsou nyní v péči rodinných...

Rukou svého, o rok mladšího, manžela zemřela loni také sedmapadesátiletá žena z Turnova. Soud už za to muže nepravomocně odsoudil k 17 letům vězení. Podle spisu muž svoji manželku dlouhodobě psychicky i fyzicky týral. Jeho jednání se stupňovalo až vyvrcholilo vraždou ženy loni 21. února. Pachatel podle spisu tehdy opakovaně ženu bodl nožem s čepelí dlouhou 20 až 22 centimetrů.

Před soudem již stanul také sedmačtyřicetiletý Jan Holický, jehož oběť přežila. Podle spisu loni na jaře zbil a vážně zranil svého o šest let mladšího známého a poté držel přes 24 hodin ve své chalupě v Hejnicích na Liberecku, než ho zadržela zásahová jednotka policie.

Od loňského července vyšetřují kriminalisté násilnou smrt malého dítěte v Liberci. CNN Prima News již dříve uvedla, že obětí se stal tříměsíční kojenec a zadrženým je jeho otec. Policie informace televize nepotvrdila.

Vražda v Liberci i roky pohřešované ženy. Policie vydala kalendář nevyřešených případů

Úřad služby kriminální policie a vyšetřování (ÚSKPV) Policejního prezidia vydal už tradičně kalendář, ve kterém připomíná případy, které policie zatím nebyla schopna vyřešit. Chce touto cestou na jednotlivé případy upozornit a poprosit o...

Násilnou smrtí zemřela loni na začátku září také seniorka v bytovém domě v Jablonci nad Nisou. V souvislosti s případem policisté zadrželi dvaapadesátiletého muže, kterého obvinili z vraždy.

Policie informovala i o vraždě na Jablonecku ze začátku listopadu. Šlo o konflikt mezi příbuznými, obviněným je mladistvý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, vražda, Liberecký kraj, 2023, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté v Libereckém kraji loni vyšetřovali devět vražd, poslední před Vánoci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.