Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chtěl zjistit, zda je ve vedlejším pokoji bývalá přítelkyně. Nahlásil bombu

Poněkud nešťastným způsobem se rozhodl vypátrat muž ve Frýdlantu svou bývalou přítelkyni. Oznámil na tísňovou linku, že kdesi ve frýdlantské Besedě uložil výbušninu a policie proto nechala evakuovat celý komplex. Vztah zřejmě nezachránil, za to ho čeká soud a možná i vězení.

Telefonát o uložení výbušniny ve frýdlantské Besedě na linku 112 vzburcoval policisty 20. prosince 2023 krátce před polednem. Na uvedenou adresu okamžitě vyrazily policejní hlídky z Pohotovostního a eskortního družstva, obvodního oddělení Frýdlant, služební kynologie, hipologie, městští policisté z Frýdlantu a složky Hasičského záchranného sboru Raspenava a Frýdlant.

Evakuováni byli lidé zde ubytovaní i hosté restaurace. Policisté zabezpečili místo i okolí a pátrali po člověku, který volal na linku 112. Samozřejmě byl celý prostor také prohledán, ale žádná výbušnina nalezena nebyla.

Jednalo se tak o zneužití tísňové linky a šíření poplašné zprávy, která byla způsobilá vyvolat opatření vedoucí k nebezpeční vážného znepokojení alespoň části obyvatelstva nějakého místa anebo bezdůvodnou záchrannou práci integrovaného záchranného systému,“ konstatovala Klára Jeníčková, regionální mluvčí Policie ČR.   

Mezitím ale policisté usilovným vyšetřování poskládali dohromady střípky informací a zjistili, že dotyčný člověk telefonoval právě z Besedy a brzy věděli, i z jakého pokoje. A navíc v době příjezdu policie byl na místě.

Nakonec se ukázalo, že za vším byla nejspíš neopětovaná láska. Šestatřicetiletý muž si pronajal pokoj v hotelu prostřednictvím webových stránek. Když byl na pokoji, zaslechl z vedlejší místnosti hlas, který mu připomínal hlas bývalé přítelkyně. Jelikož na ťukání na vedlejší dveře pokoje nikdo nereagoval, rozhodl se, že se přesvědčí jinak.

Zavolal na tísňovou linku 112 s tím, že se v objektu nachází bomba. To by totiž všichni lidé museli opustit pokoje a vyjít ven. „V tu chvíli si zřejmě neuvědomil vážnost celé situace a možné následky,“ poznamenala Jeníčková a pokračovala: „V celém tom zmatku a zvuku přibližujících se policejních majáků znervózněl a schoval telefon, z něhož volal, pod stolek na chodbě ubytovacího zařízení. Policisté v průběhu šetření celé události našli nejen mobilní telefon, ale i muže, který tento rozruch způsobil.“

Kvůli poplašnému volání vyjela na místo celá řada složek Integrovaného záchrannému systému a došlo ke škodě skoro 22 tisíc korun, která vznikla majiteli hotelu a restaurace. A tak muže zřejmě trest nemine. Policisté z obvodního oddělení Frýdlant mu sdělili podezření z přečinu šíření poplašné zprávy, za který muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky poplašná zpráva, bomba, zbytečný výjezd, Frýdlant, Liberecko

Chtěl zjistit, zda je ve vedlejším pokoji bývalá přítelkyně. Nahlásil bombu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.