Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vyhrožoval s kladivem v ruce, vykradl domy. Muž z Jablonce je ve vazbě

Policisté zadrželi muže, který má během prosince a začátku ledna hned několik prohřešků. Kromě vloupání se do několika domů také vyhrožoval mladíkovi, který před ním ujel v autě. Osmačtyřicetiletému muži z Jablonce hrozí až tři roky vězení.

Už 7. prosince večer vyhrožoval jednadvacetiletému mladíkovi. V ruce přitom držel kladivo. „Vyhrožoval, že mu ublíží, čímž v něm vzbudil dojem, velmi důvodnou obavu o zdraví i život. Ohrožovaný mladík proto urychleně nastoupil do svého vozidla a z místa události odjel,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Aktivní pak byl kolem Nového Roku. V noci z 28. na 29. prosince obviněný po rozbití okna vnikl do jednoho z domů v Bažantí ulic, ze kterého odcizil různé láhve s víny a bonboniéry v celkové hodnotě šest tisíc korun. Poté hned v noci z 31. prosince na 1. ledna vytlačil rám okna a vlezl do domu s provozovnou, ze které odnesl dva notebooky a jeden tablet v celkové hodnotě 11 tisíc korun.

A nakonec 4. ledna kradl v Lovecké ulici. A právě tato událost se mu stala osudnou. Vešel na oplocenou zahradu. kde se nejprve vloupal do samostatně stojící dílny, ze které odcizil šroubovák. Pak se rozhodl ještě vloupat do přilehlého domu. „V jeho suterénu poškodil dveře, čímž na sebe upozornil majitele, který v té době byl doma,“ popsala mluvčí.

Majitel slyšel podezřelé zvuky a šel se podívat na zahradu, kde spatřil obviněného s dřevěným hranolem, kterým před tím rozbil skleněnou výplň dveří, v ruce. „Na pro něj neznámého muže zakřičel, obviněný se dal hned na útěk a muž okamžitě celou události oznámil na linku 158,“ dodala Sochorová.

Operační důstojník na místo ihned vyslal dvě hlídky. „Policisté z obvodního oddělení se na místě věnovali poškozenému oznamovateli a policisté z oddělení hlídkové služby po zjištění popisu pachatel vyjeli do ulic města po něm pátrat. Během chvíle muže, který právě zjištěnému popisu pachatele odpovídal, spatřili a následně v 17 hodin, tedy deset minut po činu, i zadrželi v ulici Růžová,“ uvedla mluvčí.

Zadrženému a už i obviněnému muži hrozí až tři roky vězení. Na soud bude čekat ve vazbě.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, jablonec, vloupání, kladivo, vyhrožování

Vyhrožoval s kladivem v ruce, vykradl domy. Muž z Jablonce je ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.