Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena se nechala umluvit na investici do bitcoinu, přišla o 600 tisíc

O celkem šest set tisíc korun přišla dvaatřicetiletá žena, která se nechala podvodníky přemluvit a vmanipulovat do úvěru a následného investování peněz do bitcoinmatu.

Velmi draho přišel tuto ženu telefonát s údajným bankéřem. „Ten si chtěl potvrdit schůzku ohledně předschváleného úvěru, o který však mladá žena zažádáno neměla,“ informovala mluvčí policie Klára Jeníčková. Následně jí sdělil, že byl zneužit její občanský průkaz.

„Dále byla žena přepojena na bankéřovu kolegyni, která jí informovala o zneužití jejího občanského průkazu, který jí bude muset být zablokován ale ještě předtím je potřeba dojít na pobočku své banky a dokončit předschválený úvěr,“ komentovala mluvčí s tím, že podvodníci dosáhli svého.

Žena si dle instrukcí podvodníků sjednala na pobočce své banky úvěr na částku 600 tisíc korun. A pak pokračovala přesně dle instrukcí údajného bankéře a celou částku vložila ve 24 platbách na bitcoinmat. Po celou dobu instruoval okradenou ženu údajný bankéř přes mobilní telefon. „Na závěr tříhodinového hovoru ji ještě ubezpečil, že celá věc bude předána na kriminálku a pro jistotu ať tuto věc nesděluje dalším osobám ani rodinným příslušníkům,“ dodala Jeníčková.

Jenže po dokončení převodu veškerá komunikace ustala a ženě došlo, že se stala obětí podvodu. Případem se nyní zabývají policisté. Pachatelům hrozí rest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky policie, podvod, peníze, bitcoin

Žena se nechala umluvit na investici do bitcoinu, přišla o 600 tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.