Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič se snažil ujet celníkům. Neuprchl, chytili ho společně s policisty

Honička jako z filmu se odehrála v úterý 23. ledna na silnici D10 u Turnova. Řidič se tam snažil ujet celníkům. Ti ho ale společně s policisty pronásledovali, a nakonec i dopadli.

Řidiče v Superbu pronásledovali policisté spolu s celníky krátce po čtvrté hodině odpoledne ve směru na Liberec. V rámci kontroly ho totiž chtěli zastavit pracovníci celní správy, a tak na něj blikli majáky a rozsvítili nápis „Následuj mě“. Když chtěla hlídka po předjetí svést vůz na sjezd na Turnov, řidič na poslední chvíli strhl vozidlo zpět na desítku a začal ujíždět.

Na výzvy k zastavení nijak nereagoval. V rámci součinnosti se na žádost připojili k pronásledování i liberečtí policisté. Akce díky rychlému nasazení a koordinované spolupráci skončilo za pár minut zadržením řidiče, kterému ujíždění ztížil také hustý provoz na pozemní komunikaci,“ popsala krajská policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Alkohol u řidiče hlídka vyloučila dechovou zkouškou a test na přítomnost omamné látky měl rovněž negativní výsledek. Ukázalo se ale, že třiatřicetiletý řidič má z rozhodnutí libereckého magistrátu do května 2024 zakázáno řídit a pak ještě jeden zákaz mu vyslovil soud v Mladé Boleslavi a je platný až do června 2025.

Ještě téhož dne si muž z rukou libereckých policistů převzal záznam o sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky zákaz, pronásledování, policie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se snažil ujet celníkům. Neuprchl, chytili ho společně s policisty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.