Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberecký bar po požáru neotevře. Tímto to skončilo, řekl provozovatel

Po ničivém požáru, který úmyslně zapálil už zadržený muž, liberecký bar Black Panther znovu neotevře. Vnitřek baru je zničený. Při pondělním nočním požáru se zranilo patnáct lidí, 13 jich ještě ve středu zůstávalo v nemocnici.

Bar nedaleko vlakového nádraží neměl ve svém okolí dobrou pověst, chodili do něj i narkomani či bezdomovci. Podle svědků požár úmyslně založil muž, který si přinesl plastový kanystr, zapálil jej a hodil mezi hosty se slovy, že všichni zemřou. Policie jejich svědectví zatím oficiálně nepotvrdila.

Bar je od požáru uzavřený, jeho provozovatel Theodor Lenárt provoz obnovovat nebude. „Tímto to skončilo," řekl. Vnitřek baru je podle něj zcela poničený. V pondělí večer osobně v baru nebyl, informace o požáru má jen od svého barmana. „Byl to někdo náhodný, byl tam snad podruhé. Zapálil kanystr a hodil," uvedl Lenárt. Co ho k tomu vedlo, netuší. „Nevím, možná měl nějaký konflikt s jinými hosty," dodal.

Při ničivém požáru se zranilo patnáct lidí, třináct jich zůstává v nemocnici, čtyři jsou nadále ve vážném stavu. „Zatím jsme nikoho nepropustili, ale ve středu jsme letecky jednoho pacienta přepravili do popáleninového centra v Brně," řekl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. V Liberci je tak hospitalizováno deset zraněných, z toho u tří je zranění vážné.

Nadále ve vážném stavu je i žena, která byla přepravena letecky do Hradce Králové. „Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je stále hospitalizována jedna pacientka ve vážném, stabilizovaném stavu, která utrpěla popáleniny přibližně na deseti procentech těla," řekl mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Na popáleninové klinice vinohradské nemocnice v Praze zůstává jeden pacient, potvrdila mluvčí nemocnice Tereza Romanová. Původně zde byli pacienti dva. „Jeden byl propuštěn do domácího ošetřování," dodala.

Policie ve středu dopoledne zadržela pravděpodobného pachatele. „V průběhu dnešního dopoledne jsme zadrželi osobu odpovídající popisu a v současné době probíhají další úkony trestního řízení,“ uvedla mluvčí policie Klára Jeníčková. „S ohledem na okolnosti tohoto případu můžeme veřejnost uklidnit, že nehrozí žádné další nebezpečí,“ dodala.

Podrobnosti k zadrženému policie nesdělila. „Jakmile to bude možné, další informace v zákonných mezích poskytneme,“ řekla.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky požár, black panther, hzs lk, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký bar po požáru neotevře. Tímto to skončilo, řekl provozovatel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.