Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policie obvinila šest lidí z podvodu. Slibovali opravy střech, zálohy si nechali

Jablonečtí policisté obvinili šestici mužů z podvodu. Z lidí pod záminkou rekonstrukce střech a plotů vylákali přes dva miliony korun a peníze si nechali. Za to jim hrozí až osm let vězení.

Šest mužů ve věku od 28 do 64 let se podvodů dopouštělo na území Jablonecka, Českolipska a Pardubicka od května 2022 do ledna letošního roku. „Vždy se majitelům nemovitostí ozvali na základě jejich poptávky na internetovém portálu na provedení rekonstrukčních prací a například pod záminkou nákupu materiálu si od nich nechali vyplatit vysoké finanční částky jako zálohy, a to většinou postupně v řádů desetitisíců i statisíců korun,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Po vyplacení záloh podle mluvčí zpravidla přijeli na místo, naprosto neodborně započali příslušnou rekonstrukci střechy nebo plotu, odjeli a přestali s majitelem nemovitosti komunikovat. „Samozřejmě vyplacené peníze jako údajnou zálohu na materiál již nevrátili,“ dodala.

Jeden z případů policie zdokumentovala na Jablonecku. Manželé si přes internetový portál objednali rekonstrukci střechy a zaplatili půl milionu zálohu. „Obvinění následně po vyplacení půl milionové zálohy na místo rekonstrukce přivezli materiál přibližně za 50 tisíc korun a započali s neodbornou prací na odkrytí střechy a poté i zakrytí střechy pouze plachtami. Následně jeden den odjeli a už se k rozdělané práci nevrátili. Na telefonáty nereagovali, byli zcela nekontaktní a téměř 450 tisíc korun majiteli domu už nevrátili,“ popsala Sochorová.

Policisté všechny muže identifikovali a obvinili z podvodu, tři z nich jsou ve vazbě, tři na svobodě. „Všem za spáchání zločinu podvod, kterého se dopustili ve spolupachatelství a jako organizovaná skupina, hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, podvod, střechy, rekonstrukce, zálohy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila šest lidí z podvodu. Slibovali opravy střech, zálohy si nechali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.