Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lékaři z válečné zóny na Ukrajině poslala přes sto tisíc. Byl to podvodník

Policisté vyšetřují další případ internetového podvodu. Dvaašedesátiletá žena z Liberecka poslala fiktivnímu lékaři z válečné zóny na Ukrajině celkem 116 tisíc korun, aby za ní mohl přijet zpět do Česka na dovolenou. K tomu ale nikdy nedošlo. Pokud by se podvodníka podařilo odhalit, mohl by jít do vězení až na pět let.

Podvodník vystupoval pod jménem Thomas Michal, pětašedesátiletý vdovec pracující jako doktor a chirurg. „V pokračující komunikaci uvedl, že pracuje na Ukrajině ve válečné zóně, ale chtěl by se vrátit zpět do Čech,“ uvedla mluvčí policie Klára Jeníčková.

Po půlroční denní konverzaci ženě napsal, že by chtěl přijet do České republiky na měsíční dovolenou, ale že musí o jeho návrat napsat v žádosti prostřednictvím e-mailu na prázdninovou desku. „Toto učinila a týden na to ji přišla odpověď, že Thomas na dovolenou bude puštěn, ale musí mu zaplatit let, a to zasláním peněz na bankovní účet,“ popsala mluvčí.

Žena požádala o pomoc svou dceru a prostřednictvím jejího účtu poslala svých 78 tisíc korun. Když se nic nedělo, před koncem roku se začala znovu dotazovat, kdy přijede. „Dostalo se jí odpovědi, že dovolená byla zamítnuta a je potřeba doplatit 38 tisíc korun. Což opět žena s pomocí své dcery zaslala. Svého dopisovatele ale upozornila, že více peněz už nepošle,“ uvedla Jeníčková.

To ale nebylo vše. Přes emailovou schránku jív lednu přišla zpráva, že je potřeba doplatit ještě 52 tisíc korun. Podvodník k tomu uvedl, že o ničem takovém nic neví a pokračovali ve své konverzaci ještě do začátku měsíce února.

Až v úterý 12. února byla její dcera informována svou bankou, že z jejího účtu došlo k podezřelé transakci 38 tisíc korun a zřejmě se jedná o podvod. „Až na tento podnět, se žena rozhodla vše oznámit. Během této ‚milé‘ konverzace ale přišla o 116 tisíc korun,“ uzavřela mluvčí s tím, že za přečin podvod hrozí podvodníkovi až pět let vězení.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, podvod, lékař, ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékaři z válečné zóny na Ukrajině poslala přes sto tisíc. Byl to podvodník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.