Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Opilý řidič jel několik kilometrů po D10 v protisměru. Nadýchal skoro dvě promile

Policie obvinila devětatřicetiletého řidiče z obecného ohrožení z nedbalosti. V neděli po páté ráno jel po dálnici D10 směrem na Turnov silně opilý několik kilometrů v protisměru a ohrozil minimálně osm aut. Za to mu hrozí až pět let vězení.

Řidič jel v protisměru od obce Březina do Turnova. Tam sjel na silnici 35 ve směru na Jičín. U obce Ktová ho v 5:35 zadržela policejní hlídka. „Devětatřicetiletý šofér fordu se při vystoupení z vozidla sotva držel na nohou a z jeho dechu byl cítit alkohol. Dechová zkouška ukázala, že má v sobě 1,85 promile. Je zázrak, že v tomto stavu svým autem nikoho nezabil. V inkriminované době byla navíc na dálnici snížená viditelnost kvůli mlze,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté zatím zdokumentovali osm aut se čtrnácti cestujícími, které muž jízdou v protisměru ohrozil. „Jejich počet ale v průběhu vyšetřování může ještě vzrůst. Usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti si převzal v neděli 18. února po svém vystřízlivění. Za ten mu nyní hrozí odnětí svobody od šesti měsíců do pěti let,“ dodala mluvčí.

Ta také popsala výpověď jednoho ze svědků, kterého opilý řidič ohrozil. „Když projížděl od Turnova na Prahu v průběžném pruhu, objevil se ford ve stejném pruhu z protisměru, ve snaze předejít čelnímu střetu s ním svědek uhnul do pruhu odstavného, ale řidič fordu udělal to samé. Svědek pak na poslední vteřinu vybočil do předjížděcího pruhu a tím unikl o vlásek čelnímu střetu s fordem. Tohle nechce zažít žádný šofér,“ popsala Baláková.

Mluvčí také poděkovala řidičům, kteří ihned volali policii. „Napomohli tím k tomu, že jsme ho zadrželi dříve, než stačil způsobit v silničním provozu tragickou nehodu,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky policie, auto v protisměru, turnov, d10

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič jel několik kilometrů po D10 v protisměru. Nadýchal skoro dvě promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.