Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žena musela nákup vrátit. Než dojela ke kase, zloděj jí ukradl kartu

O platební kartu připravil zákaznici během nákupu neznámý zloděj v českolipském supermarketu. Sedmasedmdesátiletá žena tak musela naložený nákupní košík zase vyskládat a z obchodu odešla s prázdnou. Neměla čím zaplatit.

Neznámý zloděj jí v nestřežené chvíli odcizil platební kartu, kterou si uložila do psaníčka. Připnuté ho měla kolem zápěstí na ruce a domnívala se, že ho tak plně kontroluje. „Žena si ani si nevšimla, že jí někdo psaníčko rozepnul a vzal si z něj její platební kartu. Až zpětně si vybavila, že tam do ní někdo drcnul a spěšně se omluvil. Nevěnovala tomu ale téměř žádnou pozornost,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Krádež zjistila později u pultu s uzeninami. Ukradenou platební kartu sice hned zablokovala, ale zloděj byl rychlejší a stačil s ní mezitím zaplatit tři menší nákupy za celkem 364 korun.

Případ dokumentují policisté místního obvodního oddělení, kteří jednání pachatele kvalifikovali jako přečin krádeže a také přečin neoprávněného padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě dopadení hrozí dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí a v souvislosti s případem připomněla, že nosit peněženky, doklady, peníze a platební karty lidem na očím, není nejlepší způsob. Ideální je mít je ve vnitřních kapsách oblečení či v kabelách s kvalitním uzávěrem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krádež, obchod, platební karta, Českolipsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena musela nákup vrátit. Než dojela ke kase, zloděj jí ukradl kartu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.