Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Za krádež kalhot v obchodním centru v Liberci mu hrozí až tři roky vězení

V obchodním centru Forum Liberec ukradl muž z prodejny kalhoty, na které si oblékl své tepláky a odešel bez placení za pokladnu. Ochranné službě však neunikl a nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

„V pátek 23. února sdělili policisté z Obvodního oddělení Liberec-centrum ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 21letému muži,“ sdělila policejní mluvčí Libereckého kraje Klára Jeníčková.

Krádež se stala v pátek 23. února odpoledne v obchodním centru Forum v Liberci. Jednadvacetiletý muž si v prodejně nejprve vzal kalhoty do zkušební kabinky, poté si na ně oblékl své tepláky a odešel bez placení za pokladnu. Kontrole však neunikl.

„Podezřelý totiž v ten den odpoledne navštívil v obchodním domě Forum v Liberci prodejnu s oblečením, kde si nejprve vzal dvoje kalhoty a odnesl si je do zkušební kabinky. Poté si vybral ty ve své velikosti a již si je rovnou ponechal na sobě. Přes tyto si oblékl své tepláky a odešel v kalhotech v hodnotě 699 korun bez zaplacení za pokladnu. Tam už ale neunikl kontrole ochranné služby prodejny,“ dodala mluvčí.

Tato krádež nebyla ale jeho první. V uplynulých třech letech byl za tento čin odsouzen loni v prosinci. Nyni mu za spáchání trestného činu hrozí vězení až na tři roky. „Vzhledem k tomu, že 21letý muž byl již v uplynulých třech letech za takový čin pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Liberci a to v prosinci roku 2023, hrozí mu nyní za spáchání přečinu krádeže trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala Jeníčková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Forum Liberec

Štítky Liberec, Forum Liberec, krádež, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za krádež kalhot v obchodním centru v Liberci mu hrozí až tři roky vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.