Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dělej, ruce na kapotu! S pistolí vyloupil benzínku, policie muže zadržela

Policie zadržela muže, který 22. února maskovaný a s pistolí vyloupil benzínovou pumpu v Úštěku. Policie muže zadržela na Českolipsku. Za loupež jednačtyřicetiletému muži hrozí až deset let vězení.

„Vstoupil do prostoru prodejny na benzinové čerpací stanici v Úštěku muž částečně maskovaný v obličeji šálou uvázanou přes pusu a kapucí nasazenou na hlavě. Na zaměstnankyni, která obsluhovala obchod, namířil pistoli a vyzval ji, aby mu vydala tržbu. Žena mu v obavě o svůj život vyhověla, a on i s penězi z místa činu odešel,“ popsala únorovou loupež policejní mluvčí Ivana Baláková.

Kriminalisté s Litoměřic ale poměrně rychle odhalili, kdo maskovaný muž je a že jezdí konkrétním bílým autem. Vozidlo vypátrali policisté českolipské hlídkové služby na silnici mezi obcemi Blíževedly a Skalka. „Jeho řidiče zastavili za pomoci zapnutého výstražného zařízení s nápisem STOP a vzhledem k jeho předchozímu nebezpečnému jednání zadrželi s použitím donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní,“ dodala mluvčí.

Jedná se o muže z Ústecka. „Litoměřičtí policisté si ho od nich převzali, a protože na něj soud pro jiné předchozí skutky vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, po nezbytných procesních úkonech jej tam eskortovali,“ řekla Baláková.

Policisté muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který mu v případě soudem uznané viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, loupež, úštěk, zadržení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělej, ruce na kapotu! S pistolí vyloupil benzínku, policie muže zadržela  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.