Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kriminalisté v Jablonci řeší další konflikt mezi dětmi v ulicích. Parta chtěla výkupné

Kriminalisté v Jablonci nad Nisou znovu řeší konflikt mezi dětmi a mladistvými v ulicích. S množícími se často velmi brutálními útoky se ve druhém největším městě Libereckého kraje potýkají už více než rok. Naposledy vznikl konflikt mezi dvěma skupinami mladých lidí před týdnem, ve čtvrtek 29. února odpoledne v centru Jablonce, řekla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Podle radnice útočníci požadovali po pronásledovaných peníze a vyhrožovali jim bitím, pokud výkupné nedostanou. Děti ale napadení nahlásily městské policii, strážníci agresory díky kamerovému systému našli, zadrželi a převezli na služebnu Policie ČR, která začala událost vyšetřovat. „Celý tento případ nyní velmi důkladně prověřují kriminalisté," doplnila Sochorová. V době prověřování se podle ní na sociálních sítích objevily komentáře, které znevažují práci státní i městské policie a nabádají k násilnému řešení takových situací.

Magistrát, strážníci i policie dělají podle primátora Miloše Veleho (ODS), co mohou a co jim zákony dovolují. Ocenil duchapřítomnost napadených dětí, které vyhledaly bezpečí v místě s větším počtem lidí a přivolaly městskou policii. „Jedině toto je správná cesta. Pokud každý podobný čin bude ihned nahlášený a budou k dispozici také svědci, je možné ve věci konat. Nenávistné diskuse na sociálních sítích nic neřeší. Naopak, jen zbytečně přilévají olej do ohně," zdůraznil Vele.

Útoky problémové mládeže řešili v Jablonci už loni, šlo často o brutální napadení, které si děti nahrávaly a sdílely je na sociálních sítích. Městská policie posílila dohled a zřídila speciální telefonní linku Bezpečí 483 357 855, na kterou se mohou lidé obrátit. Město podpořilo terénní program zaměřený na problémovou mládež.

Podle Sochorové není v posledním případu mezi zúčastněnými nikdo, kdo by měl něco společného s loňskými případy napadení, které policie řešila. Bližší informace s odkazem na věk útočníků i napadených podle ní policie sdělovat nebude. „Na závěr upozorňujeme občany, aby se nenechali příspěvky na sociálních sítích vtáhnout do vyřizování účtů vlastními fyzickými silami. Velice lehce by se takovým jednáním mohli sami dostat do konfliktu se zákonem," dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, správa, děti, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté v Jablonci řeší další konflikt mezi dětmi v ulicích. Parta chtěla výkupné  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.