Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté dopadli lupiče, kteří překvapili osamocenou ženu v parku

Ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a také přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve formě spolupachatelství obvinili policejní vyšetřovatelé dva muže z Českolipska. Muži v polovině prosince minulého roku přepadli a oloupili osamocenou ženu v parku.

Loupež mají na svědomí muži ve věku 20 a 43 roků a jde o příbuzné. Osmačtyřicetiletou ženu si vyhlédli 15. prosince loňského roku krátce před půlnocí v parčíku Milady Horákové v České Lípě u řeky Ploučnice a společně ji oloupili. Byla právě na cestě domů z koncertu z kulturního domu Crystal. Nikdo jiný v té době v parku neprocházel.

Oznamovatelka do protokolu uvedla, že ji neznámí muži obestoupili a jeden z nich ji pevně chytil za ruku. Potom jí z krku strhnul zlatý řetízek s křížkem a jeho komplic jí prohrabal batoh. Připravili ji o zlatý křížek, peněženku s hotovostí 600 korun, platební kartu, mobilní telefon a osobní věci. V jejich rukách také skončilo zánovní CD skupiny Traktor, které si na koncertu zakoupila,“ popsala průběh loupeže mluvčí Policie ČR Ivana Baláková. Když ženě sebrali, co chtěli, to vše za více než 6 tisíc korun, nechali ji odejít.

Lupiči se později pokusili neúspěšně vybrat z její platební karty nějaké peníze, což se jim ovšem nepodařilo.

Muži si v toto týdnu převzali z rukou českolipských kriminalistů usnesení o zahájení trestního stíhání. Pokud je soud uzná vinnými, může je poslat do vězení až na 10 let. Na jeho verdikt si zatím počkají na svobodě.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky loupež, objasnění, Česká Lípa, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sarah Zika

milé děti …. Akorát se divím, že v Lípě nejezdí v noci od kulturáku taxi. Za mého účinkování se děvčata od disko nechaly převézt i přes náměstí, než aby něco riskovaly.

Pátek, 29. března 2024, 08:02Odpovědět

Policisté dopadli lupiče, kteří překvapili osamocenou ženu v parku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.