Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pytlák se pod tíhou důkazů přiznal. Hrozí mu až pět let vězení

Společnými silami se myslivcům a policistům podařilo dopadnout pytláka u Vysokého nad Jizerou. Dvaašedesátiletý muž tam od podzimu pokládal nástrahy v podobě smyček z drátů a snažil se něco ulovit. Do pasti se zamotala jedna srna.

Na možné pytláctví upozornili policisty myslivci poté, co opakovaně nacházeli oka a v jednom i zamotanou srnku, která naštěstí neuhynula. Myslivci ji objevili poté, co už nějaký čas pravidelně hlídali prostor, kde objevili nakladené pasti. Srna tam už byla patrně nějaký čas, protože měla sedřený krk, špatně dýchala a chrčela. Vysvobodili ji a pustili na svobodu.

Po prohledání okolí nalezli ještě další takto nastražené tři kusy pytláckých ok. Tato metoda, jak sami myslivci uvádějí, je velmi krutá. Zvěř je totiž chycena do drátěného oka, kterým si při své snaze vyprostit se způsobuje krvavá zranění a utahování smyčky, čímž dochází k trýznivému uhynutí ve velkém stresu,“ popsala mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková.

Policistům se ve spolupráci s místními myslivci a na základě místního šetření podařilo zanedlouho natipovat pachatele. Ten se pod tíhou získaných důkazu ke svému činu přiznal. Přiznal, že pytlačil proto, že měl chuť na srnčí maso. Důsledky svého jednání, včetně trýznivého úhynu zvířete, už nedomyslel.

Semilští kriminalisté zahájili trestní stíhání 62letého muže pro trestný čin pytláctví, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedla Jeníčková a dodala: „Ročně evidujeme v Libereckém kraji zhruba 3 případy pytláctví. Jedná se nejen o doma vyrobené nástrahy, ale také o neoprávněné lovení zvěře, a to i v období jejich hájení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pytlák, dopaden, Semilsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pytlák se pod tíhou důkazů přiznal. Hrozí mu až pět let vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.