Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Střelba v Jablonci. Muži stříleli ze vzduchovky po sousedovi, zasáhli strážníka

Policie šetří případ střelby v Jablonci. Je za ní sousedský spor mezi muži v Alešově ulici, který vyvrcholil několika ranami ze vzduchové pušky. Jedna z nich ale zasáhla strážníka, který na místě zasahoval.

Kriminalisté obvinili dva muže ve věku 28 a 43 let ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu formou spolupachatelství. Starší z mužů byl ještě navíc obviněn ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování.

K incidentu došlo v neděli. „V rámci sousedského sporu skrz plot a vzrostlé túje vystřelili ze vzduchovky po muži v seniorském věku. Ve večerních hodinách se tak stalo v době, kdy za vzrostlými tújemi prováděli šetření městští strážníci, přičemž byl jeden z nich ránou ze vzduchovky zasažen do ruky. Mladší z obviněných takto několikrát vystřelil do tújí v domnění, že se za nimi pohybuje soused,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Městští strážníci na místo přivolali policisty, kteří provedli razantní zákrok, v rámci kterého byli oba obvinění zadrženi. „Starší obviněný navíc ten den odpoledne nebezpečně seniorovi vyhrožoval tak, že v něm vzbudil obavu o jeho zdraví a život,“ dodala mluvčí.

Oba obvinění byli po provedených úkonech ze zadržení propuštěni na svobodu. „V případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, střelba, sousedi, jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Střelba v Jablonci. Muži stříleli ze vzduchovky po sousedovi, zasáhli strážníka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.