Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Velikonoce na silnicích. Policisté v Libereckém kraji odhalili řidiče pod vlivem alkoholu i drog

Už od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí probíhala na silnicích dopravně preventivní akce zaměřená na provoz na silnicích v Libereckém kraji. Policisté za tu dobu zkontrolovali skoro patnáct stovek řidičů a odhalili 185 přestupků řidičů.

„Zadokumentovali 64 přestupků, které se týkaly technického stavu vozidel, 42 překročení dovolené rychlosti, 2 nedání přednosti v jízdě, 5 přestupků souvisejících se způsobem jízdy, 33 nepoužití bezpečnostního pásu nebo zádržného systému či 3 případy držení hovorového zařízení za jízdy,“ vypočítala mluvčí policie Ivana Baláková.

Hlídky také odhalili osm řidičů pod vlivem alkoholu a čtyři pod vlivem drog. „Všech 8 případů s alkoholem za volantem policisté oznámili do správního řízení společně se 3 případy řízení motorového vozidla pod vlivem drog, protože se jednalo o přestupky. U jednoho řidiče pod vlivem drog pak zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, velikonoce, kontroly, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce na silnicích. Policisté v Libereckém kraji odhalili řidiče pod vlivem alkoholu i drog  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.