Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na muže v Kateřinkách spadl strom. Pomoc zavolali náhodní kolemjdoucí

Středně těžká poranění utrpěl muž, na kterého spadl při kácení strom. Nehoda se stala v sobotu kolem půl páté v libereckých Kateřinkách. Při zásahu na místě spolupracovali hasiči se zdravotníky a horskou službou, šlo o náročný terén.

„Pacient utrpěl středně těžká poranění, při vědomí byl pozemní posádkou transportován na traumacentrum liberecké nemocnice,“ informoval mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Na místě zasahovali hasiči, horská služba a zdravotníci. „Po příjezdu hasičů na místo události byla zraněná osoba již v péči zdravotníků. Následně hasiči společně se ZZS a horskou službou zraněnou osobu naložili do vakuové matrace a nosítek Spencer a na šestikolce ji rychle a bezpečně transportovali terénem na vzdálenost přibližně jednoho kilometru k sanitnímu vozu, kde ji předali do péče zdravotníků,“ dodali hasiči na sociálních sítích.

Pomoc na místo zavolali náhodní kolemjdoucí. „Velké poděkování patří nejenom IZS kolegům za perfektní spolupráci na místě zásahu, ale také náhodným kolemjdoucím - mladému páru, který zachraňované osobě přivolal pomoc,“ dodali hasiči.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky hasiči, hzs lk, zásah, kateřinky, horská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na muže v Kateřinkách spadl strom. Pomoc zavolali náhodní kolemjdoucí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.