Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Muž převážel přes tři kila efedrinu. Uprchnout se mu nepovedlo

Třiašedesátiletého cizince stíhají liberečtí kriminalisté kvůli podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muže načapali v Londýnské ulici v Liberci, když v autě převážel přes tři kila efedrinu v sáčcích. Navíc se pokusil policistům utéct, neúspěšně. Nyní je ve vazbě.

Muže převážejícího drogu odhalili policisté v pátek 5. dubna, krátce před 20. hodinou. Tehdy hlídku zaujal silný sportovní vůz jedoucí ulicí. Auto zastavili, aby zkontrolovali posádku.

Starší muž za volantem automobilu téměř okamžitě zareagoval na pokyny k zastavení a poté, co vůz na krajnici odstavil, začal s policisty spolupracovat. Předložil doklady potřebné k řízení a další dokumenty k vozidlu. Jeho ne zcela klidné chování však nasvědčovalo tomu, že je něco v nepořádku,“ popsal začátek děje mluvčí Policie ČR Vojtěch Robovský.

Policisté nejprve rutinně přistoupili k provedení testu u řidiče na omamné a psychotropní látky, který ale neukázal pozitivní výsledek. Nicméně mezitím pro jistotu povolali policisté na místo nedalekou hlídku kolegů, protože přece jen, muž nebudil příliš důvěry a choval se neobvykle.

Krátce potom, co se objevila druhá policejní hlídka, se znenadání kontrolovaný řidič dal na útěk. Ovšem neměl šanci a policisté jej bleskově zpacifikovali. Zakrátko se ukázalo, proč chtěl pláchnout.

Při následné prohlídce vozu policisté zjistili, že se v úložném prostoru nachází důvod jeho pokusu o útěk. Taška se dvěma plastovými sáčky, ve kterých se nacházelo více jak 3,1 kilogramů bílé krystalické látky. Test záhy odhalil, o jakou chemikálii se jedná. Byl to efedrin. Z takovéhoto množství by přitom bylo možné vyrobit bezmála 2,3kg drogy – metamfetaminu, tedy pervitinu,“ přiblížil Robovský.

Případ si převzali krajští kriminalisté. Později se ukázalo, že muž je drogového světa již dobře znalý a věděl, že se dopouští protizákonného jednání. V minulosti byl rozsudkem krajského soudu pravomocně odsouzen za stejnou trestnou činnost.

V případě prokázání viny může být cizinci uložen trest odnětí svobody v rozmezí od 8 do 12 let. Zároveň také kriminalisté podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, který byl akceptován a recidivista tak zamířil do cely vazební věznice. Zde vyčká do rozhodnutí soudu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, zadržení, obvinění, vazba, policie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Tománek

To asi běžně, když je kontrolovaná osoba trochu nervózní volají další hlídku.

Úterý, 16. dubna 2024, 10:08Odpovědět

Muž převážel přes tři kila efedrinu. Uprchnout se mu nepovedlo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.