Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Uprchlého vězně dopadli policisté na Plzeňsku. Pronásledovatelům unikal osm dní a na útěku kradl auta

Osm dní dokázal unikat svým pronásledovatelům uprchlý vězeň, který utekl z nestřeženého pracoviště v České Lípě v Libereckém kraji. Dopadnout se podařilo ve středu policistům z Plzeňského kraje. Trestanec měl na svém útěku odcizit několik osobních automobilů a odjížděl bez placení od čerpacích stanic.

„Odvoláváme pátrání po uprchlém šestačtyřicetiletém vězni, který dne 9. dubna 2024 v podvečer svévolně opustil nestřežené pracoviště v České Lípě. Mimo jiné je podezřelý z toho, že na svém útěku páchal majetkovou trestnou činnost na území Středočeského a Plzeňského kraje. Dne 17. dubna krátce po 20. hodině ho zadrželi policisté územního odboru Plzeň - venkov ve svém teritoriu. K jeho dopadení přispěly informace, které jsme získali od veřejnosti. Za tuto pomoc občanům děkujeme,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Pachatele se podařilo zadržet ve stejný den, kdy o celostátním pátrání informovala policie v Plzeňském kraji a zprávu převzala místní média. Ve středu také policie v Plzeňském kraji uvedla, že uprchlík byl spatřen a začala se kolem něho stahovat smyčka. „Naposledy byl jeho pravděpodobný pohyb zaznamenán v automobilu Škoda Fabia šedé barvy v úterý před 16. hodinou u Města Touškova. Jeho pohyb zaznamenal policista v době volna, který ho spatřil mezi obcemi Malesice a Město Touškov. Na základě právě jeho poznatku začala pátrací akce, která bohužel byla negativní," upřesnil policejní mluvčí Ondřej Hodan. Ale to už police věděla, že se uprchlý vězeň pohybuje v regionu, kde má trvalé bydliště. Jeho dopadení tak už bylo jen otázkou několika příštích hodin.

Po uprchlém vězni, který na útěku kradl automobily, pátrali policisté ze severních i středních Čech, ale také z Plzeňského kraje. „Nejprve měl 13. dubna zamířit do obce Tupadly na Kutnohorsku a tam se pokusil odcizit vozidlo Toyota. S tím se rozjel, najel na svah a vozidlo převrátil na bok. Poté se přesunul do obce Dolní Zimoř na Mělnicku, kde odcizil automobil Fiat, s nímž 14. dubna natankoval na benzínové čerpací stanici v Berouně. Odtud ale odjel bez placení. Kromě tohoto vozidla odcizil další auto v Líšné na Rokycansku, s nímž havaroval v Kublově na Berounsku,“ popsala putování uprchlíka policejní mluvčí Michaela Richterová.

V Kublově, kde havaroval, se pokusil pachatel odcizit další automobil, což mu ale nevyšlo. V neposlední řadě se mu dnešního dne podařilo odcizit Škodu Fabii a tímto vozem měl jet směrem na Plzeň. Hledaný je asi 180 centimetrů vysoký, má hnědé oči, černé vlasy a snědou pleť. Při útěku měl na sobě šedé tričko s krátkým rukávem, černé pracovní kalhoty a černé boty.

Policie pátrá také po autě, které podle ní minulý týden hledaný muž ukradl jednomu ze zaměstnanců firmy, v níž při výkonu trestu pracoval. „Jedná se o osobní vozidlo tovární značky Volkswagen Bora 1 J stříbrné barvy, rok výroby 2001, opatřené registrační značkou 9B89619," uvedla policie na webu. Auto má tmavá zadní a boční skla a několik polepů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky dopadený vězeň, zadržení vězně, vězeň dopaden, uprchlý vězeň kradl automobily, neplatil u čerpacích stanic, vězeň na útěku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uprchlého vězně dopadli policisté na Plzeňsku. Pronásledovatelům unikal osm dní a na útěku kradl auta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.