Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Policisté na kontrolu řidičů využili speciální autobus. Rozdali pokuty za desítky tisíc

Už po několikáté se policisté vydali na kontrolu ve speciálním autobusu. Z něj se zaměřují především na řidiče nákladních aut na páteřních komunikacích na Liberecku. A i tentokrát odhalili 49 přestupků.

Policisté se zaměřili na úsek silnice I/13 mezi obcemi Bílý Kostel nad Nisou a silnice I/35 v úseku Liberec – Ohrazenice, ale také na samotnou dálnici D10 mezi obcemi Ohrazenice a Příšovice.

V průběhu dopravní akce policisté řešili celkem 49 řidičů. „V 15 případech nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem. Dalších 11 řidičů za jízdy drželo telefonní nebo záznamové zařízení, 16 vozidel nesplňovalo technický stav pro užití na pozemní komunikaci,“ uvedla preventistka policie Zuzana Gelič.

U dvou řidičů policisté zjistili prostřednictvím CEPAN (centrální evidence přeplatků a nedoplatků), že neuhradili pokuty, které jim byly uděleny v minulosti, proto byli vyzváni k úhradě svých nedoplatků. „Celkově se jednalo o částku 5 tisíc korun. Pokud by tito „dlužníci na pokutách“ částku na místě neuhradili, policisté (celníci, strážníci) mají oprávnění jim z vozidel zadržet registrační značky,“ dodala.

Neukáznění řidiči za své přestupky zaplatili částku v celkové výši 85 300 korun. „Prohřešky dvou z řidičů policisté oznámili pro technický stav vozidla příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřela Gelič.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, autobus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na kontrolu řidičů využili speciální autobus. Rozdali pokuty za desítky tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.