Počasí dnes25 °C, zítra21 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Honička na Liberecku. Muž ujížděl hlídkám, chtěl se vyhnout vězení

Hned několik policejních hlídek pronásledovalo v pátek večer ujíždějícího řidiče po silnici 35 ve směru z Liberce na Turnov. Honička skončila v Hodkovicích v příkopu.

„Krátce před desátou hodinou večer se policisté dozvěděli informaci, že z Liberce na Turnov jede po silnici první třídy č. 35 vozidlo Škoda Fabia, které má zcela jiné registrační značky a navíc, že v něm cestuje osoba, která by měla být v pátrání,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

První hlídka byla u auta vzápětí, jenže řidič na výzvy k zastavení nereagoval a jel dál na Turnov. Postupně se k pronásledování přidaly další dvě vozidla. „Ujíždějící řidič stále nereagoval na výzvy policistů k zastavení vozidla a sjel ze silnice I. třídy u obce Sychrov a dále pokračoval místními komunikacemi zpět směr Hodkovice. Řidič Fabie svou nebezpečnou jízdnou stále ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Jeho jízda směřovala ještě přes obce Javorník, Záskalí zpět do Hodkovic nad Mohelkou,“ dodala mluvčí.

V Hodkovicích pak u kruhového objezdu čekala další hlídka, která na zastavení auta využila zastavovací pás. „Škoda Fabia na pás najela a prorazila si obě přední pneumatiky. Přesto ještě vozidlo pokračovalo ve své jízdě dále do ulice Jílovská - směr obec Jílové. Zhruba po 200 m hlídka Pohotovostního a eskorního oddělení využila dalšího oprávnění k násilnému zastavní vozidla, a to tzv. pit manévr. Řidič ještě krátce pokračoval ve své jízdě a následně přední částí narazil do dopravního značení a poté sjel do příkopu u místní firmy. Řidič i jeho spolujezdkyně odmítali uposlechnout opakované výzvy policistů k vystoupení z vozidla. Policisté využili další oprávnění podle zákona, a to použití donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní. Poté muž i žena vozidlo opustili,“ popsala Šrýtrová dramatické chvíle.

V policejních evidencích policisté zjistili, že na muže byl vydán příkaz na dodání do výkonu trestu a dále, že muž má Okresním soudem v Semilech vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. „Muže policisté zadrželi a po provedeném ošetření v liberecké nemocnici a provedených úkonech předali do liberecké věznice k výkonu trestu. Vozidlo, které řídil, nemělo již na silnici vůbec co dělat, neboť bylo vyřazené z evidence. V přední i zadní části byly různé registrační značky, které na vozidlo nepatřily. Vozidlo policisté zajistili. Dopravní nehodu zadokumentovali liberečtí dopravní policisté,“ řekla mluvčí.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, honička, liberec, hodkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honička na Liberecku. Muž ujížděl hlídkám, chtěl se vyhnout vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.