Počasí dnes24 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Soud potvrdil recidivistovi výjimečný trest 25 let za vraždu tety. Ženě vytrhal zuby, její tělo ukryl v posteli

Recidivista Tomáš Páv si odpyká 25 let vězení za majetkově motivovanou vraždu své tety v Jablonci nad Nisou. Výjimečný trest mu dnes potvrdil pražský vrchní soud. Dvaapadesátiletý muž se k činu přiznal, žádal ale nižší trest. Odmítal totiž, že příbuznou zardousil kvůli jejím šperkům. Po vraždě ženě vytrhal kleštěmi zlaté zuby a její tělo ukryl do úložného prostoru postele. Prodejem ukradených cenností získal zhruba 7000 korun.

Uložený trest je podle předsedy odvolacího senátu Martina Zelenky sice přísný, ale nikoliv nepřiměřený. „Obžalovaný spáchal čin vůči osobě blízké a vysokého věku, navíc v jejím bytě, kde by každá osoba měla požívat jistotu zvýšené osobní ochrany a bezpečí," uvedl soudce. Bezohledné vytrhání zubů zavražděné pětasedmdesátileté seniorky podle něj dokládá míru narušení Pávovy osobnosti.

„Je fakt, že to, co jsem udělal, nejde omluvit, nedá se to vzít zpátky. Ale nesouhlasím s tím, jaký trest mi soud dal. Pohádali jsme se, nebyl tam zištný motiv. Věděl jsem, že peníze jsou v ložnici, nešel jsem tam pro ně," řekl odvolacímu senátu Páv. Z mrtvé ženy sejmul náušnice, řetízek a prsten, z bytu si odnesl ještě další dva prsteny, peněženku s doklady a oblečení, kterého se na ulici zbavil.

Páv byl v minulosti trestaný za několik znásilnění, těžké ublížení na zdraví či vydírání, také za majetkové trestné činy či distribuci pervitinu. Podle soudních znalců je nenapravitelným recidivistou, který trestnou činnost páchá celoživotně. Ve vězení strávil už 28,5 roku. Součástí aktuálního verdiktu je i Pávova povinnost nahradit dceři zavražděné ženy 807 tisíc korun za způsobenou újmu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, páv, teta, vražda, jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud potvrdil recidivistovi výjimečný trest 25 let za vraždu tety. Ženě vytrhal zuby, její tělo ukryl v posteli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.