Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

V Semilech hořela prodejna elektra, škodu hasiči odhadli na čtyři miliony

K požáru prodejny elektra v přízemí bytového domu vyjížděli v pátek večer hasiči v Semilech. Kvůli ohni preventivně evakuovali čtyři obyvatele z bytů nad prodejnou. Oheň se podařilo poměrně rychle zvládnout. Proč hořelo, je předmětem dalšího vyšetřování, uvedl na síti X Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje. Nikdo nebyl zraněn, škody po požáru hasiči předběžně odhadli na čtyři miliony korun, na místo se dnes dopoledne vrátí vyšetřovatel.

Oheň vypukl v prodejně ve Špidlenově ulici v centru Semil, skrz výlohu zavřeného obchodu ho zpozoroval kolemjdoucí a přivolal hasiče. Na místě zasahovalo šest jednotek. „K uhašení byly postupně nasazeny tři vodní proudy, velitel zásahu vytvořil průzkumnou skupinu pro zkontrolování objektu nad místem prodejny," uvedli hasiči.

Průzkumná skupina za pomoci termokamery potvrdila, že se požár do prvního patra nad prodejnu nerozšířil a termokamera neodhalila ani žádná skrytá ohniska. Hasiči pak mohli k odvětrání objektu nasadit přetlakovou ventilaci a využili i přirozeného odvětrávání.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky ČR, požár, Semily, hzs lk, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Semilech hořela prodejna elektra, škodu hasiči odhadli na čtyři miliony  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.