Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Vážná nehoda motorkáře. Po smyku na mokré silnici má zřejmě poraněnou páteř

K dopravní nehodě došlo v sobotu před 13. hodinou na silnici třetí třídy mezi Brennou a Božíkovem. Havaroval tam motorkář, který nezvládl jízdu po mokré silnici a vrtulník ho transportoval do nemocnice.

„Motocyklista na stroji Yamaha XT 600 v pravotočivé zatáčce dostal na mokré silnici vlivem nepřiměřené rychlosti smyk. Následně přejel vlevo přes vedlejší jízdní pruh mimo silnici, kde havaroval najetím do křovin,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Padesátiletý motocyklista z Německa utrpěl těžké poranění. „Vrtulník ZZS jej transportoval do ústecké nemocnice. Lékař má podezření na zranění páteře,“ dodala mluvčí.

Ta také znovu varuje motorkáře, aby byli na silnicích opatrní. „Nepřeceňujte své schopnosti ovládat silné stroje a ani nepodceňujte nepříznivé povětrnostní podmínky na silnici. Pamatujte na to, že patříte mezi nejzranitelnější skupinu motoristů. Častou příčinou nehod motorkářů je právě příliš vysoká rychlost, ta vás zradí nejen v zatáčce, ale i na rovné silnici,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS LK

Štítky nehoda, motocykl, policie, božíkov, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda motorkáře. Po smyku na mokré silnici má zřejmě poraněnou páteř  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.