Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Náklaďákem si to opilý uháněl přes Mníšek. Navíc měl zakázáno řídit

Přes dvě promile alkoholu v dechu naměřili policisté řidiči, který před pár dny v odpoledních hodinách projížděl v náklaďáku přes Mníšek. Při kontrole zjistili, že si před jízdnou pořádně přihnul. Neměl také za volant vůbec sedat, protože mu to soud zakázal.

Hlídka zastavila nákladní vůz Iveco kolem 16 hodiny v pondělí 20. května. V rámci běžné kontroly chtěli policisté po řidiči předložit doklady, ovšem známý odér, který se vyvalil z kabiny, jim napověděl, že není vše v pořádku.

Na výzvu policistů se muž podrobil dechové zkoušce, která ukázala hodnotu 2,17 a 2,21 promile alkoholu v dechu,“ popsala mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková. Třiatřicetiletý řidič navíc oznámil, že u sebe nemá žádné doklady a má zákaz řízení. Prověrka v dostupných evidencích potvrdila, že muž má soudním rozhodnutím vyslovený platný zákaz řízení do února příštího roku.

Po vystřízlivění v policejní cele si tak převzal záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřela Jeníčková.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky alkohol, zákaz, kontrola, řidič, Mníšek, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náklaďákem si to opilý uháněl přes Mníšek. Navíc měl zakázáno řídit  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.