Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Policie kontrolovala rychlost. Z 243 aut ji překročilo 163

V Libereckém kraji během května proběhly další dvě speciální policejní akce zaměřené na dodržování předepsané rychlosti. A výsledky pro řidiče lichotivé nejsou. Z 243 aut jich rychlost překročilo hned 163. Policisté tak rozdali pokuty za 300 tisíc.

„Pomyslným vítězem – řidičem rekordmanem uvedených dvou dnů se stal již v úterý 7. května řidič v Lučanech nad Nisou na Jablonecku. Policisté mu tehdy v obci naměřili rychlost 102 km/h,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Na padesátce v Lučanech se řítil stovkou. Na místě přišel o řidičák

Policisté v rámci jedné z kontrol měřili na silnici číslo 14 v Lučanech. A jeden z řidičů tam na padesátce jel 102 km/h. Za to přímo na místě přišel o řidičský průkaz a celou věc bude řešit správní orgán.

Dopravní policisté během těchto speciálních kontrol tak zjistili u osmnácti vozidel nevyhovující technický stav a s pěti řidiči také řešili nesprávný způsob jízdy. „U všech kontrolovaných řidičů také provedli dechové zkoušky na alkohol a u čtyř řidičů motorových vozidel tato zkouška ukázala pozitivní výsledek,“ dodala mluvčí.

Policisté slibují podobné kontroly i nadále. „Dopravní policisté se v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu na kontrolu dodržování povolené rychlosti zaměřují i několikrát do týdne v rámci běžného výkonu služby na různých místech v celém Libereckém kraji, a to v průběhu celého roku,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, liberecký kraj, rychlost, pokuty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie kontrolovala rychlost. Z 243 aut ji překročilo 163  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.