Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Procházel se s replikou samopalu, zaměřoval různé cíle. Chtěl jsem bejt hustej, řekl policistům

Jablonečtí policisté v neděli ráno vyráželi ke sportovní hale. Svědek jim nahlásil muže, který se tam procházel s dlouhou zbraní a mířil na různé cíle. Nakonec se ukázalo, že šlo o airsoftovou zbraň.

Šlo o osmadvacetiletého muže, kterého naštvalo, že se mu ve vestibulu haly nedaří nic koupit u nápojových automatů. „Zaměstnanec areálu ho šel uklidnit a informoval ho o tom, že automaty fungují jen na platební karty. V tu chvíli si všiml, že mu z pod bundy vyčuhuje hlaveň dlouhé zbraně a nebyl to pro něj zrovna příjemný pocit,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Muž pak z haly odešel, ale na schodišti začal mířit na nejrůznější cíle. „Ačkoliv žádný výstřel nepadl, působila celá situace krajně nebezpečně, proto nás na něj svědek upozornil na tísňové lince. Po našem příjezdu se tu podezřelý ozbrojenec nenacházel, ale na základě kvalitního popisu se nám ho podařilo o dva dny později vypátrat,“ dodala mluvčí.

Podle policie šlo o airsoftovou zbraň, repliku samopalu modelu MP 5 SD 6. „Ta je od něj na první pohled k nerozeznání a spolu s panikou v okolí může vyvolat i neadekvátní reakci člověka, který u sebe bude mít zbraň, a bude se cítit ohrožený. Takový scénář ale naštěstí v neděli nenastal,“ popsala Baláková.

Policisté muži zbraň zajistili a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. „Do protokolu uvedl, že ho inspirovali zpěváci, kteří v hudebních videoklipech také nosí na veřejnosti zbraně,“ řekla mluvčí. Podle ní policii do protokolu uvedl: „Chtěl jsem bejt hustej.“

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, jablonec, samopal, replika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Procházel se s replikou samopalu, zaměřoval různé cíle. Chtěl jsem bejt hustej, řekl policistům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.