Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Policisté hledali nelegální migranty. Využili i přístroj na zjištění tlukotu srdce

Rozsáhlou akci s názvem Migrant 1-24 zaměřenou na odhalování osob nelegálně migrujících na naše nebo přes naše území provedli policisté odboru cizinecké policie na území Libereckého kraje. Mimo jiné objevili hledaného cizince.

Policisté se zaměřili nejen na porušování zákona o pobytu cizinců, ale především pátrali po osobách a věcech. Využili k tomu i speciální techniku, a to detektor na odhalování tlukotu srdce, takzvaný „heartbeat“.

V průběhu celodenní akce zkontrolovali více jak stovku osob, z nichž bylo bezmála čtyřicet cizinců. Zjistili pět přestupků v souvislosti s porušením zákona o pobytu cizinců a dva přestupky na úseku porušení silničního zákona. Udělili také několik pokut v příkazním řízení, celkem za 2.800 korun,“ uvedl mluvčí Policie ČR Vojtěch Robovský.

V průběhu bezpečnostní akce vypátrali cizinečtí policisté také jeden doklad vedený v Schengenském informačním systému a odhalili jeden přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy cizinec usedl za volant i přesto, že měl hned trestů zákazu řízení motorových vozidel. Zároveň byl veden jako hledaná osoba, kdy na něj byly vydány hned dva předběžné souhlasy se zadržením.

V akcích podobného zaměření budeme pokračovat i v nadcházejícím období,“ dodal Robovský.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky bezpečnostní akce, policie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté hledali nelegální migranty. Využili i přístroj na zjištění tlukotu srdce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.