Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

VIDEO: Řidič kamionu smetl cyklistku. Žena utrpěla vážná zranění

Bezohledný řidič kamionu způsobil svou jízdou vážná zranění cyklistce, když jela na silnici mezi Kunraticemi u Cvikova a Novým Borem. Zcela její přítomnost ignoroval a smetl ji návěsem. Žena skončila s vážnými zraněními na jednotce intenzivní péče liberecké nemocnice.

Událost se odehrála na konci května kolem čtvrt na dvě odpoledne, když projížděla 49letá cyklistka na elektrokole po silnici I/13. Když byla před pivovarem ve Cvikově, začal ji bezprostředně před přechodem pro chodce předjíždět kamion. Řidič náklaďáku tento manévr zahájil bez ohledu na to, že mu samotné předjíždění před přechodem zákon zakazuje, ale navíc i v době, kdy se míjel s jiným kamionem jedoucím z protisměru. Na silnici pak už nezbylo žádné místo pro cyklistku, kterou zachytil návěsem.

Žena následně spadla z kola, a přitom utrpěla řadu zranění, se kterými ji zdravotnická záchranná služba letecky transportovala do liberecké nemocnice. Tam ji lékaři operovali a hospitalizovali na jednotce intenzivní péče. Kromě fyzických zranění má i psychické trauma,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková a dodala: „Řidič kamionu je za to plně zodpovědný. Přesnou právní kvalifikaci nehodové události určíme potom, až obdržíme kompletní lékařskou zprávu z nemocnice. Zjistili jsme, že pod vlivem alkoholu nebyl. Jeho chování za volantem je pro nás o to více nepochopitelné.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, kamion, cyklistka, Cvikov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič kamionu smetl cyklistku. Žena utrpěla vážná zranění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.