Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Za dva měsíce přišel o jeden a půl milionu. Navíc mu zůstaly dluhy

O jeden a půl milionu korun přišel muž z Liberecka, který uvěřil podvodníkům. Naletěl falešnému inzerátu a rozhodl se investovat do kryptoměn. Namísto peněz mu ale zůstaly jen dluhy.

O možnost investovat do kryptoměny se devětapadesátiletý muž z Liberecka začal zajímat už před dvěma lety. Tehdy rozklikl inzerát propagující investici do kryptoměny, která byla podmíněna vkladem 500 korun. Dlouho se nic nedělo, když tu mu najedou letos v březnu přišel email, který reagoval na jeho někdejší investici a sliboval z ní výnos.

Další komunikace probíhala skrze různé sítě, přes které muž dle instrukcí poslal fotografie svého občanského a řidičského průkazu včetně své fotografie z důvodu „ověření“ jeho založeného účtu. Podle pokynu si také zřídil účet u kryptosměnárny a do počítače i mobilního telefonu si nainstalovat program umožňující vzdálený přístup,“ popsala další postup podvodníků vůči oběti mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková.

Muž poté souhlasil s tím, aby osoba na druhé straně komunikační sítě prováděla díky vzdálenému přístupu transakce různých druhů investic. Během této falešné spolupráce ale začaly přicházet emaily z adres různých zahraničních bank o potížích s přeposíláním peněz nebo výzvy k zaplacení poplatků.  O takových transakcích ale muž z Liberecka vůbec nevěděl, stejně jako o jiných založených účtech. A tak když odmítl uhradit poplatky, komunikace najednou ustala.

Poškozený tak během dvou měsíců přišel o více než 1,5 milionu korun. Nejen, že místo investice přišel o své úspory, ale ještě bude splácet dluh bankám, od kterých si kvůli tomu půjčil,“ dodala Jeníčková.

Liberečtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za který podvodníkům hrozí trest odnětí svobody až na osm let. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, kryptoměna, investice, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za dva měsíce přišel o jeden a půl milionu. Navíc mu zůstaly dluhy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.