Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pistole i úder loktem do tváře. Statečná seniorka se zloději ubránila holí

Policisté zadrželi recidivistu, který nedaleko vlakového nádraží v Železném Brodě přepadl s pistolí v ruce čtyřiaosmdesátiletou seniorku, kterou navíc udeřil loktem. Jenže žena se nedala a ubránila se, muže navíc za patnáct minut policisté našli. Nyní je ve vazbě a za loupež mu hrozí až deset let.

K přepadení došlo minulý čtvrtek po poledni. „Přistoupil k ženě jdoucí s holí a požadoval po ní peníze. Po její odpovědi, že mu žádné peníze nedá, vytáhl vzduchovou pistoli i se slovy, ať mu vydá peníze nebo ji zastřelí. Seniorka na to ovšem reagovala tím, že mu zopakovala, že mu žádné peníze nedá a začala před ním „šermovat“ holí. To k ní ovšem obviněný přistoupil ještě blíže a udeřil ji loktem do tváře. Statečná žena tento úder ustála, otočila se směrem od vlakového nádraží a vydala se do nejbližšího obchodu požádat o pomoc. Obviněný následně utekl opačným směrem,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policejní hlídka během chvíle dorazila na místo, a i díky popisu muže do patnácti minut zadržela. Ten na útěku odhodil i pistoli, kterou policisté také našli. „Policisté při jeho zadržení provedenou dechovou zkouškou naměřili hodnotu alkoholu 1,41 promile. Výsledek orientačního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek byl v jeho případě v té době negativní,“ dodala mluvčí.

Napadená seniorka naštěstí nemusela po útoku obviněného vyhledat lékařské ošetření a ani ji nevznikla žádná škoda na majetku. Policejní komisař ale navrhl vzít muže do vazby, což soud posvětil. Jde totiž o recidivistu, který byl v minulosti už jedenáctkrát odsouzen. Za loupež mu nyní hrozí až deset let vězení.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky železný brod, přepadení, loupež, nádraží, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pistole i úder loktem do tváře. Statečná seniorka se zloději ubránila holí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.