Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Pivo, víno, whisky. Žena po večírku nadýchala i druhý den, přišla o řidičák

Až jeden rok vězení hrozí sedmapadesátileté řidičce z Jilemnice, kterou ve čtvrtek brzy ráno stavěla policejní hlídka. I když nevykazovala žádné známky opilosti, nadýchala 1,26 promile alkoholu. Hlídce přiznala, že večer před tím popíjela.

„Ačkoliv žena nevykazovala žádné zjevné známky opilosti, její pohyby byly naprosto koordinované a mluva zřetelná, dechová zkouška ukázala, že má v sobě 1,26 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidička hlídce přiznala, že se předchozího dne zúčastnila jakési oslavy, v průběhu které konzumovala pivo, víno a whisky. „Kdy party skončila, neuvedla, a výsledek měření sama nazvala zbytkovým alkoholem. Ten ji na místě připravil o řidičský průkaz, který jí policisté zadrželi, a navíc si ve zkráceném přípravném řízení převezme záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí.

Za to jí hrozí až jeden rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz řízení motorových vozidel v rozpětí od jednoho roku do deseti let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, alkohol, hlídka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivo, víno, whisky. Žena po večírku nadýchala i druhý den, přišla o řidičák  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.