Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hořelo v jablonecké spalovně. Škoda je za šest milionů

Hasiči v neděli dopoledne zasahovali v jablonecké spalovně v Rýnovicích, kde v jednom ze zásobníků hořely filtry. Požár se jim podařil rychle dostat pod kontrolu, celý zásah pak trval skoro dvě hodiny.

„Po příjezdu na místo události hasiči provedli průzkum místa zásahu a nasadili jeden proud C. Během zhruba deseti minut se jim podařilo požár dostat pod kontrolu,“ popsala mluvčí hasičů Jaroslava Benešová.

K otevření prostoru s hořícími filtry zasahující hasiči použili rozpínák – hydraulické vyprošťovací zařízení. „Na místo události byla povolána také výšková technika – automobilový žebřík AZ 40 z centrální hasičské stanice Jablonec nad Nisou. K úplné likvidaci požáru hasiči využili celkem dva vodní proudy,“ dodala.

Že je požár zcela uhašený, velitel zásahu nahlásil na operační středisko krátce po čtvrt na jedenáct dopoledne. „Na odvětrání objektu hasiči nasadili přetlakovou ventilaci a také rozebrali část střešní konstrukce, aby bylo možné prostory účinně odvětrat,“ řekla Benešová.

Škoda byla předběžně stanovena na 6 milionů korun. „Efektivním zásahem a rychlým nasazením sil a prostředků se podařilo uchránit hodnoty ve výši přibližně 50 milionů korun. Příčina vzniku požáru je momentálně v šetření,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky požár, jablonec, spalovna, hasiči, hzs lk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořelo v jablonecké spalovně. Škoda je za šest milionů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.