Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 1. září 2024  |  Svátek má Linda / Samuel
Bez reklam

Odečet vodoměru? Podvodník se vetřel k devadesátileté ženě domů, ukradl jí dvě peněženky

Jablonečtí policisté pátrají po muži, který se vetřel do bytu devadesátileté ženy, ze kterého ukradl dvě peněženky s celkem 880 korunami. Policisté také varují, aby senioři nikoho cizího do svých domácností nepouštěli.

Podvodník na byt ženy v jablonecké Vzdušné ulici zazvonil v úterý před 14. hodinou. „Když mu otevřela dveře, řekl jí, že přišel zapsat stav vodoměru. Hned potom vstoupil do její domácnosti, kde hledal vodoměr. Seniorka si po chvíli uvědomila, že se měřidlo nachází v suterénu. Vyzvala ho proto, aby byt opustil a chtěla ho tam doprovodit. Podvodník se ale vymluvil na to, že si ještě skočí do auta pro baterku, a už se nevrátil. Žena následně zjistila, že jí v bytě stačil odcizit dvě peněženky s hotovostí 880 korun,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle popisu okradené ženy mohlo být pachateli kolem 40 roků. Je vysoký přibližně 175 centimetrů, má vyholenou hlavu a delší bílou bradku. Mluví plynule česky bez přízvuku. Oblečený byl do tmavohnědé bundy a riflí. „Policisté obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou v této souvislosti už zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže vloupáním spáchaný formou lsti a také pro přečin porušování domovní svobody,“ dodala mluvčí.

Policisté proto znovu varují, aby lidé nepouštěli cizí lidi do svých domácností. „Pokud u dveří zazvoní neznámý člověk, který se pod jakoukoliv záminkou domáhá vstupu do cizí domácnosti, je to vždy podezřelé. Senioři by neměli být s neznámými lidmi nikdy sami. Pokud bude jednání s nimi předem ověřené a nevyhnutelné, měli by požádat člena rodiny nebo souseda, aby s nimi u toho byl. V případě, že se podezřelé osoby zvoněním a klepáním snaží proniknout do jejich obydlí a nenechají se odradit, měli by senioři okamžitě volat linku 158,“ uzavřela Baláková.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, podvod, jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odečet vodoměru? Podvodník se vetřel k devadesátileté ženě domů, ukradl jí dvě peněženky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.