Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Při čelní srážce dvou aut u Doks zemřel řidič. Jeho žena a děti jsou ve vážném stavu

Při čelním střetu dvou vozidel nedaleko Doks u obce Obora zemřel ve čtvrtek pozdě večer řidič dodávky a pět lidí utrpělo těžká zranění. Mezi nimi jsou tři děti. Záchranáři zraněné děti dvěma vrtulníky přepravili na traumacentra dvou pražských nemocnic, řekla regionální mluvčí policie Ivana Baláková. Zásah záchranných složek trval sedm hodin.

Tragická nehoda se stala kolem 22:30 na silnici I/38 u Obory. „Podle svědků dvacetiletý řidič v osobním autě vjel vysokou rychlostí do pravotočivé zatáčky, neudržel se při tom u pravé krajnice a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s dodávkovým vozidlem, ve kterém cestovala pětičlenná rodina," řekla Baláková.

Řidič dodávky svým zraněním podlehl na místě nehody. „Jeho manželku s těžkým zraněním převezla zdravotnická záchranná služba sanitkou do nemocnice v Liberci. Jejich tři děti ve velmi vážném stavu zdravotníci transportovali dvěma vrtulníky do dvou pražských nemocnic na traumacentra," dodala mluvčí policie.

Podle záchranné služby šlo o jednu z nejtěžších dopravních nehod, u jaké v poslední době zasahovala. „Na místě zasahovalo pět našich posádek, na pomoc přijeli dvě středočeské, vrtulníky z Prahy a Hradce Králové. Dva pacienty v těžkém stavu jsme transportovali na traumacentrum KNL, tři děti do pražských nemocnic. Jednu osobu se bohužel zachránit nepodařilo," uvedli záchranáři.

Vrtulníkem přepravili záchranáři i těžce zraněného mladého řidiče z osobního auta, a to na traumacentrum liberecké nemocnice. Okolnosti tragické nehody zjišťují kriminalisté. „Při objasňování tragické nehody nám pomohou nejenom informace od jejích přímých svědků, ale také od řidičů, kteří zaregistrovali pohyb osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat bílé barvy po silnici I/38 od Mladé Boleslavi do Obory u Doks od včerejší (čtvrteční) 22:00 do 22:35. V této souvislosti uvítáme záznamy z palubních kamer," uvedla Baláková. Policisty lze kontaktovat prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Na místě zasahovaly také dvě jednotky hasičů. „Na místě provedli vyproštění dvou osob pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Dále spolupracovali na ošetření dalších zraněných osob, provedli protipožární opatření a následný úklid komunikace," uvedla mluvčí hasičů Jaroslava Benešová s tím, že celý zásah trval sedm hodin.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Českolipsko, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Yvana Pampeliška

Ať ten mladej magor přežije a celej život ho to straší.

Sobota, 27. července 2024, 09:20Odpovědět

Při čelní srážce dvou aut u Doks zemřel řidič. Jeho žena a děti jsou ve vážném stavu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.