Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Liberecký tým policejních psovodů má novou posilu, dvouměsíčního německého ovčáka Hrrona

Policejní tým psovodů se v Libereckém kraji rozrostl o další přírůstek. Poslední posilou je teprve dvouměsíční německý ovčák Hrron. Ten se do Liberce dostal z chovatelské stanice v Prackovicích nad Labem a už se svědomitě připravuje na budoucí službu u policie.

„To, že se stane policejním psem, mu bylo předurčeno. Pochází totiž z chovatelské stanice v Prackovicích nad Labem. Její původ sahá až do roku 1953. Z ekonomických důvodu byla v roce 2012 zrušena a chov služebních psů zajišťovala dále chovatelská stanice v Domažlicích. V červenci 2018 však byla po rozsáhlé rekonstrukci znovu v Prackovicích slavnostně zprovozněna,“ popsala mluvčí liberecké policie Klára Jeníčková.

Psovodkou Hrrona je policistka Kristýna Schusterová, kterou její nový kolega plně zaměstnává. „V klidu nenechá ani svého služebně staršího psího parťáka, kterého se již teď snaží napodobovat. Hra s míčkem, tahání se prakticky o cokoliv a předávání všech psích triků a dovedností od staršího kolegy, je součást náplně jeho přípravy do služby,“ dodala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, psovod, hrron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký tým policejních psovodů má novou posilu, dvouměsíčního německého ovčáka Hrrona  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.