Počasí dnes22 °C, zítra16 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

V červenci na silnicích v Libereckém kraji zemřeli čtyři lidé, o tři více než loni

V červenci zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji čtyři lidé, o tři více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 11 životů, za prvních sedm měsíců loňského roku devět.

Všechny tři tragické nehody v kraji z letošního července se staly na Českolipsku. Na lesní cestě nedaleko Dubé zemřel dvaasedmdesátiletý senior při převrácení koňského povozu, na silnici I/13 v Kamenickém Šenově pětapadesátiletý řidič motocyklu Yamaha po střetu s dvěma auty v protisměru a nehoda z 25. července na silnici I/38 nedaleko Doks měla dvě oběti. Na místě zemřel devětačtyřicetiletý řidič dodávky po čelním střetu s protijedoucím osobním vozem. Řidič druhého vozu, dvacetiletý muž, zemřel v nemocnici tento týden v úterý, sdělila mluvčí policie Ivana Baláková. Při této nehodě další čtyři lidé utrpěli těžké zranění, mezi nimi tři děti.

Celkem se v červenci stalo v kraji 462 nehod, což je o 36 více než ve stejném období loni. Při nehodách bylo 14 lidí těžce zraněno a 120 lehce, loni v červenci bylo zraněných 154 lidí, z toho deset těžce.

Při čelní srážce dvou aut u Doks zemřel řidič. Jeho žena a děti jsou ve vážném stavu

Při čelním střetu dvou vozidel nedaleko Doks u obce Obora zemřel ve čtvrtek pozdě večer řidič dodávky a pět lidí utrpělo těžká zranění. Mezi nimi jsou tři děti. Záchranáři zraněné děti dvěma vrtulníky přepravili na traumacentra dvou pražských...

Nejčastější příčinou letošních červencových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Od začátku roku se v kraji stalo podle předběžných údajů 3028 dopravních nehod, což je 159 víc než za prvních sedm měsíců minulého roku. Letos od začátku ledna do konce července při nehodách utrpělo zranění 709 lidí, z toho 31 těžké. Loni za stejného období bylo těžce zraněných 26 lidí a lehce 701.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červenec, 2024, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci na silnicích v Libereckém kraji zemřeli čtyři lidé, o tři více než loni  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.