Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Podvodník se vetřel k seniorovi domů s levným zbožím. Ukradl desetitisíce

Policisté vyšetřují další případ, kdy se podvodník vetřel k seniorovi domů a okradl ho o úspory. Došlo k tomu ve čtvrtek v Pasekách nad Jizerou, kde se muž vydával za podomního prodejce a jednaosmdesátiletého seniora připravil o desítky tisíc. Podvedený muž poté ani nebyl schopen vypovídat.

„Do jeho domácnosti vešel bez pozvání a vyložil mu na stůl zboží. Jedná se o parfém, náramkové hodinky, strojek na holení a kameru. Ačkoliv si senior nic koupit nechtěl, pachatel si z jeho domu odnesl větší sumu peněz, která se pohybuje v řádu desítek tisíc korun,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Laciné zboží na místě činu podle ní ponechal. „Zřejmě proto, aby zastřel způsob, jakým přišel k lupu, kterého se tu zmocnil. Když senior zjistil, o kolik peněz ho nezvaný host připravil, rozrušil se natolik, že nebyl schopen k věci vypovídat. Jeho výslech jsme museli odložit,“ dodala.

Policisté tak varují obyvatele Pasek a okolí, že se v lokalitě může podvodník nadále pohybovat. „Pokud se vás pokusí kontaktovat, v žádném případě je nepouštějte do svých domovů, o ničem s nimi nevyjednávejte a okamžitě volejte linku 158. Preventivně si raději zamykejte vchodové dveře, aby k vám nevtrhli bez pozvání,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky podvodník, policie, liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník se vetřel k seniorovi domů s levným zbožím. Ukradl desetitisíce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.