Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Kokain i extáze, zadržené řidičáky. Na festival Mácháč se opět zaměřila policie

Deset tisíc návštěvníků si užilo víkendový festival taneční hudby Mácháč na pláži klůček v Doksech na břehu Máchova jezera. Na festival se ale každoročně zaměřuje také policie. A nejinak tomu bylo i letos.

Pro policisty šlo o poměrně velkou akci. „Policistům českolipského územního odboru pomáhali kolegové z Odboru služby pořádkové a z Odboru služby cizinecké policie libereckého krajského ředitelství, policisté z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, Speciální pořádková jednotka ústeckého krajského ředitelství a na vodní hladině dohlíželi na bezpečnost návštěvníků policisté z poříčního oddělení KŘP Ústeckého kraje spolu s jejich kolegy ze Saska. Na opatření se podílel i liberecký Celní úřad,“ vypočítala mluvčí policie Ivana Baláková.

Během víkendu pak policisté řešili patnáct trestných činů. „Ve dvanácti z nich jednalo o přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V dalších 29 případech jsme kvalifikovali držení drogy jako přestupek. Mezi zajištěnými drogami figuroval nejčastěji kokain, dále pak extáze, krystalické MDMA a marihuana,“ dodala mluvčí.

Policie také třem účastníkům zadržela řidičské průkazy. „V souvislosti s řízením pod vlivem alkoholu nebo bezdůvodným odmítnutím dechové zkoušky. Nejvyšší naměřená hodnota u dechové zkoušky byla 1,36 promile alkoholu,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, mácháč, festival, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kokain i extáze, zadržené řidičáky. Na festival Mácháč se opět zaměřila policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.