Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Z opravované silnice na Semilsku ukradl zloděj betonářské bednění za 600 tisíc. Policie hledá svědky

Betonářské bednění odvezli zloději na konci srpna v Benešově u Semil ze silnice, která prochází rekonstrukcí. Způsobili tím škodu přesahující 600 tisíc korun a hrozí jim za to až 5 let vězení. Policie při pátrání po pachatelích žádá o pomoc i veřejnost, bednění totiž museli odvézt minimálně ve dvou dodávkách a je šance, že je při tom někdo viděl.

„Po odcizeném plastovém bednění PERI, které zmizelo od silnice druhé třídy číslo 292 v Benešově u Semil mezi polednem dne 29. srpna a osmou hodinou ranní následujícího dne pátrá služba kriminální policie a vyšetřování semilského územního odboru. Zloději si ho odtud odvezli spolu s ocelovým spojovacím materiálem. Soukromá firma bednění použila při betonování propustku u rekonstruované silnice a poté ho připravila k transportu, aby ho mohla vrátit firmě, která jí ho pronajímá,“ říká k události policejní mluvčí Ivana Baláková. Zástupce firmy, která bednění pronajímala, odhadl předběžně vzniklou škodu na nejméně 600 tisíc korun. 

Při objasňování případu žádá Policie ČR o pomoc i veřejnost. „Pokud si někdo v inkriminované době všiml, že by u rekonstruované silnice číslo 292 v Benešově u Semil poblíž domu číslo 207 viděl jakoukoliv manipulaci s uvedeným materiálem, uvítáme o tom veškeré informace. Kontaktovat nás může na lince 158. Odcizené bednění s příslušenstvím zaplní dvě dodávky a jeho nakládání si tak mohl někdo všimnout,“ věří Baláková.

Pachatelům hrozí v případě dopadení za přečin krádeže pětiletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky krádež, policie, rekonstrukce, Benešov u Semil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z opravované silnice na Semilsku ukradl zloděj betonářské bednění za 600 tisíc. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.